X-Trial WC 2013 är igång!

Toni Bou uppnår sin 30e X-Trial seger i Sheffield. Takahisa Fujinami missade finalen med bara två poäng.

Toni Bou segrade i första tävlingen av 2013 års X-Trial World Championship, som Bou har vunnit under de senaste sex åren. Detta blev alltså spanjorens seger nummer 30, hela 17 stycken raka vinster.

Såhär sade de två huvudpersonerna om kvällen:

Toni Bou: “Det blev en perfekt start på säsongen, i en komplicerad tävling och ganska spänd kväll. Eftersom Albert körde otroligt bra satte han press på mig. Jag kände mig väl till mods på motorcykeln och jag är väldigt nöjd med min prestation, både i semifinalen och finalen. Vad jag inte kunde undvika var nerverna – som orsakas av att veta att detta är mästerskap med bara fem tävlingar, dämed har ingenråd med ett misstag, det skulle isåfall kunna hänga över dig som en kvarnsten i kampen om titeln. Men allt gick perfekt och jag kommer att komma till nästa tävling i Barcelona med hög motivation

Takahisa Fujinami: “Mycket dåligt, så enkelt är det. Jag gjorde några absurda misstag både i kvalet och i semifinalen. Jag visste vad jag var tvungen att göra det i zonerna, men jag klarade inte av det. Jag har inga tvivel om min tekniska kapacitet, men jag tror faktumet att det var länge sedan jag senast deltog i en inomhustävling som tog ut sin rätt. Jag måste lägga detta resultat bakom mig och tänka positivt inför framtiden. Jag är säker på att allt kommer att gå bättre i Barcelona

Den andra tävlingen i FIM X-Trial World Championship 2013 kommer att äga rum den 10 februari i Palau Sant Jordi i Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *