Toni Bou – Mästare för sjunde året i rad!

ToniBouFramför en fullsatt arena i Bielefeld, Tyskland avgjordes den näst sista omgången för denna säsong. Där lyckades Montesas Toni Bou ta hem en historisk sjunde X-Trial World Championship-titel. Bou var helt enkelt i fantastisk form och bekräftade överlägsenheten han har haft över sina rivaler denna säsong. Adam Raga var glad över att vara tillbaka på pallen – på andra plats, medan Jeroni Fajardo tog sig tillbaka till pallen återigen – genom en tredje plats.

Storbritanniens James Dabill var ”lone wild card” vid sidan av de åtta permanenta tävlanden och så småningom hamnade han på en fjärde plats – trots den svåra uppgiften att vara den första föraren ut i kvalet. Den tyska banan erbjöd en helt annan utmaning för åkarna med en rad unika faror som representerade den lokala regionen, Bielefeld.

Matteo Grattarola, Alexandre Ferrer och Jack Challoner var de tre förare som åkte ur. Både Grattarola och Ferrer missade överraskande ”cutten” med bara ett enda poäng. Fajardo var den sista att ta sig vidare, men han förlorade genom en ”tie-break” mot Dabill som avgjorde vem som skulle köra först i semifinalen.

Efter att ha kört riktigt imponerande var det inga tvivel om att Bou skulle stå som segrare och hans sjunde titel var alltså i hamn. Adam Raga lyckades knipa andraplatsen, även om han var tolv poäng bakom Toni. Genom detta blir det en rafflande kamp om den totala andra platsen i Nice nästa månad. Bara fyra poäng skiljer nu mellan Adam, Albert och Jeroni inför den sista franska rundan, de tre spanska förarna hoppas alla på att bli vice världsmästare. Men det kan ändå bli Bou som står som huvudattraktion eftersom att han ser ut att vilja avsluta med stil och behålla sin otroliga vinstfria svit.

Vi säger grattis till Toni Bou! Detta var hans sjunde titel, i rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *