Spansk slutspurt om andraplatsen

x-trailSpanjoren Toni Bou, som kör för Montesa, har redan tagit hem segern i 2013 FIM X-Trial World Championship med en runda kvar. Inför det sista mötet i serien som går av stapeln imorgon, fredag ​​kväll i Nice,  är slutspurten jämn, det kommer att bli en hård kamp mellan tre spanska landsmän och alla tre går in med en chans att bli vice världsmästare – alltså tvåa. Adam Raga som kör för Gas Gas har en enda poängs ledning över den långvariga ärkerivalen Albert Cabestany, inför den avgörande kraftmätningen. Albert som i sin tur står under press från Jeroni Fajardo, som ligger bara tre poäng bakom i denna intensiva spanska slutspurt.

Om man skulle låta formen avgöra kommer Raga troligtvis att vara den som till slut placerar sig tvåa, bakom Toni Bou. Men som resultaten har visat över säsongen, spelar form väldigt lite roll. Troligtvis kommer stresshanteringen från åkarna bli väldigt avgörande, vem hanterar trycket bäst? Kan trettiotvåingen Cabestany ha en fördel här då han har rutinen på sin sida?

Även om Nice stod som värd för den konstituerande X-Trial des Nations redan förra året, kommer detta att vara första gången den franska kuststaden har varit en del av den individuella X-Trial World Championship sedan 2004. Då var det en mycket yngre Adam Raga som tog segern före Cabestany, som var på väg att ta sin andra av fyra FIM Indoor Trial-titlar.

Medan de andra åkarna är säkra på att ha sina egna själv-partiska tankar, kommer Adam Raga att hoppas att dettta blir ett fall av deja-vu. Låt kampen börja en sista gång, eller för den här säsongen åtminstone!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *