Ska Bou ta hem sjunde raka titeln?

x-trailDen tyska staden Bielefeld kommer stå i centrum nu på lördag eftersom det är där den fjärde omgången av 2013 FIM X-Trial World Championship kommer att hållas, det kommer även att bli den första gången någonsin som tävlingarna kommer till denna stad. I själva verket har inte Tyskland stått som värdar sedan 2004, då när staden Koblenz höll i en av tävlingarna. Då vann en viss Takahisa Fujinami, men han kanske måste nöja sig med att spela en stödjande roll den här gången eftersom hans dominerande lagkamrat, som också kör för Montesa – Toni Bou, ser att stjäla showen.

Bou ger sig till den tyska staden som ligger i de norra delarna av landet med en befallande tjugofyra-poängs ledning över den närmaste rivalen Albert Cabestany. Det ska till en en absolut katastrof eller något liknande för att Cabestany ska kunna stänga gapet till mindre än tjugo poäng. Under lördagen kan Bou komma att krönas som mästare för sjunde året i rad. Få skulle satsa mot honom, speciellt de som bevittnade hans enastående uppvisning av ren skicklighet vid förra omgången i Malaga där han vann med hela 21 poäng.

Desto mer spännande är det vad gäller kampen om de övriga positionerna. Cabestany håller för närvarande andra platsen i den allmänna ställningen, sju poäng före en föryngrad Fujinami. Den japanska föraren måste vara i samma slags form som han visade upp vid de tidigare två omgångarna, om han vill ha en chans att lämna Tyskland framför Adam Raga och Jeroni Fajardo, med endast två poäng mellan dessa tre hårt konkurrensutsatta utmanare om andraplatsen.

Det kommer att bli en minst sagt rafflande tillställning i Tyskland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *