Resor till Trial-tävlingar

Åka iväg på Trial-tävlingar är hur kul som helst. Jag tror alla som halkar in på den här sidan håller med om det. Vad gör ni annars här, det undrar jag bara! Men tävlingarna sker ju rätt så utspritt i landet, så det blir en del resande. Det är inte som med ishockey eller fotboll, där man kan räkna med regelbundna hemmamatcher att gå på, även om man inte har tid, ork eller möjlighet att följa sina lag på bortaplan. Det fungerar dock inte riktigt med Trial, tyvärr. Så man måste vara beredd på en hel del långa bilturer, och allt det som hör till. Något som kan vara speciellt jobbigt om man har barn.

Barn + långfärd i bil = gnäll!
Barn har ju en förmåga att inte riktigt trivas på långfärder i bil. Med en surfplatta eller liknande underhållning blir det lite enklare, tack och lov, men det är inte alltid tillräckligt. ”Pappa, jag måste kissa. Pappa, jag är hungrig. Pappa, är vi framme nu?”, och så vidare i all oändlighet. En del är det inte mycket att göra åt. Måste ungen kissa så måste han. Då gäller det bara att hitta någon bra plats att stanna på så att det ordnar sig. Och är vi inte framme så är vi inte framme, så enkelt är det med det.

Ge barna’ mat!
Att barnen blir hungriga kan man dock gardera sig mot, utan att man behöver stanna på ett motell. Man förbereder helt enkelt en bunt mackor med olika pålägg, och en termos med choklad, saft eller vad nu ungarna gillar. Då kan ungarna få något att äta när de vill. Kom bara ihåg att mackor måste förvaras bra för att förbli aptitliga under bilfärden. Plastpåsar som är väl förslutna är bra och enkelt; se till att använda ordentliga klämmor bara (klammor.se kan rekommenderas). I en tätförsluten plastpåse så håller sig mackor faktiskt riktigt länge, även om de kanske inte ska ligga framme i solsken.