Fujinami håller fortfarande måttet

Montesas förare och veteran Takahisa Fujinami hoppas att han kan fortsätta sin goda körning och han sätter siktet på den fjärde omgången av 2013 FIM X-Trial World Championship kommer att hållas i Bielefeld, Tyskland. Den trettiotre år gamle veteranen innehar för närvarande en oväntad tredje plats i mästerskapet, mycket tack vare sina två pallplatser på de två senaste tävlingarna. Tredjeplatser i både Barcelona och Malaga har visat att den mycket populära japanska föraren förblir ett hot även bland de betydligt yngre elitförarna han tävlar mot i år.

Några uttalanden från Fujinami:

I början av säsongen jag inte satt ett mål. Min tanke var att bara ta en omgång i taget och att försöka köra utan påtryckningar och att bara ha roligt. De två sista rundorna har gett goda resultat, och det är något jag kommer att försöka att upprepa i Bielefeld i helgen.

När du ser kvaliteten på förarna i FIM X-Trial World Championship, är det första jobbet du har vid varje omgång att först och främst klara dig genom kvalet

Som vi redan har sett i år, om du gör ett misstag tidigt i tävlingen kan vara ute mycket lätt. Så varje gång måste du först kvalificera dig och efter det kan du tänka på semifinalen. Nu i Tyskland måste du göra samma sak om du vill ta dig till finalen. När du väl kommit dit du kan börja slappna av mer, som jag gjorde i både Barcelona och Malaga.

Om jag lyckas ta mig till pallen igen kommer jag att vara väldigt glad, men mitt första mål är att ha roligt och att dela det med mina tyska fans också.” Avslutar Fujinami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *