En helt annan sport

Det finns faktiskt andra sporter än Eurotrial även om vi inte alltid vill erkänna det. En del av dessa sporter har ingenting som helst med motorer att göra och är ändå kul. Faktum är att det kan vara sporter som inte handlar om att vinna eller förlora, utan att kämpa väl. Eller, det är inte riktigt sant, den sport jag nu talar om kan man vinna i på sätt och vis, även om det inte är någon regelrätt tävling. Den sport jag talar om är… Sportfiske! Inte en sport säger någon? Men den heter ju så! Sport. Fiske. En sport med andra ord och en jädrigt rolig sådan, även om det var helt nyligen jag började med den.

Flugfiske
Den variant jag provat på är flugfiske, och det gick till så att en kompis föreslog att vi skulle prova på en flugfiskekurs uppe i Älvdalen. Jag tänkte att ”varför inte?” och huj så hade vi bokat stuga och en weekendkurs och det kan jag säga, jag blev riktigt biten. Det här ska jag göra igen. Det där med kurs kanske låter lite tråkigt, men det var det inte. Det var en del lektioner, mest praktiska, och så fick vi tips och råd. Men sedan var vi fria att antingen gå ensamma eller med guider, ett mycket bra upplägg. Vi fick till och med en del fisk. Jag två öringar och två harrar, och kompisen tre öringar. Riktigt kul, och goda var de också (kompisen vet hur man rensar fisk sedan tidigare, jag vet nu hur man gör men är inte så bra ännu).

Det är roligt att man kan upptäcka nya saker som man tycker är roliga och spännande. Flugfiske är något jag kommer fortsätta med; jag har redan köpt ett flugfiskespö fastän säsongen lideer mot sitt slut. För att markera att det är på riktigt.