Dalapolare på besök

Håller på att planera lite inför ett dalabesök här av några polare från Rättvik som ska komma förbi. Tanken var att vi ska dra ihop ett gäng och dra ut i skogen för lite enduro, och de här polarna som tidigare varit med i Dalarnas offroad & enduro är perfekt lämpade för att styra upp något sådant. Senast var ju uppe hos dem och hälsa på, och då bodde jag på ett hotell i tällberg som var riktigt nice (kan helt klart rekommendera det om ni har vägarna förbi). Har däremot inte riktigt den ekonomin för tillfället, så det passar bättre att de kommer hit den här gången.

Enduro, en cool sport även det

Ingenting kan ju någonsin slå trial, men enduro är väl kanske det som i sådana fall skulle ligga närmast. Eftersom jag hängt med polarna sedan barnsben så har det blivit en och annan vända i skogen, och man har väl fastnat för det hela någonstans längst vägen. Medan trial kanske mer sätter förarens kunskaper i precision mer på prov, så handlar enduro om uthållighet och balans till mångt och mycket. Sedan är det ju givetvis en skillnad att köra motortrial i bil, gentemot enduro på cross – och då är det inte bara antalet däck som jag tänker på. Det blir givetvis något annat överlag att köra svåra terrängbanor med bil, och ännu värre med specialbyggda hinderbanor. För mig är det helheten i trial som jag gillar bäst, tillsammans med variationen, medan jag aldrig tackar nej till en vända på crossen ute i skogen heller. Är man en motorsportperson så är man det rakt igenom! 🙂

Vad händer annars då inom trial?
Jag har ju följt Eddie Karlsson i hans karriär, och hittils i år har han ju glänst kan man säga. Han tog ju hem sitt femte SM-guld nu i Söderhamn i februari i år, trots att han dessutom körde med feber. Galet bra, samtidigt som det kanske inte är världens smartaste drag att köra sjuk heller. Nu gick det ju i alla fall bra denna gång tack och lov, och jag väntar med spänning på att se vad hans nästa drag blir. Kikar man in på hans hemsida så uppdaterar han rätt så ofta, så det kan jag verkligen rekommendera er andra med intresse! Eddie is the king!