Adam Raga – tvåa i Nice och X-Trail

adamragaAdam Raga som kör för Gas Gas, har nått en andra plats i totala världsrankingen i ”X-Trial Championship” och slutade även tvåa i den senaste tävlingen där han deltog, i Nice.

En fantastisk prestation av Adam, i den sista omgången av VM i X-Trial som hölls i den franska Rivierans huvudstad, Nice, där han har uppnådde det utsatta målet för sin säsong: en andra plats. Arenan Palais Nikaia var slutsåld – där alla ville se de bästa i världen, den stora pressen låg särskilt på Adam Raga, som kvalificerade sig på andra plats i förra omgången, och han hade segern i sikte. Däremot har det varit Toni Bou som har stigit till det högsta steget på pallen. Ett litet misstag i den sista zonen i semifinalen, där han gjorde tre poäng, har hindrat honom från att avsluta med färre poäng än Bou.

Fem år efter hans senaste andraplats, har Adam Raga nu återvänt för att ta tillbaka den, och han har gjort det efter att ha övervunnit en dålig sista period på säsongen som startade i Sheffield, där han slutade på en sjundeplats. Därefter har han tagit en andra plats i Barcelona, ​​Bielefeld och den senare i Nice, som har gjort att han befäst sin totala andraplats inför avslutningen av mästerskapet.

“Jag var så nära vinsten att jag kunde ta på den idag. Jag har gjort bra ifrån mig på motorcykeln och jag är stolt över det arbete vi har gjort, allt teamet gjort för att förbättra resultatet i Malaga. Alla har sin del i det här och det är uppskattat”, säger Adam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *